interessant

Voorkomen dat iMessages per ongeluk op andere apparaten worden weergegeven

Als u meerdere Apple-apparaten bezit, hebt u ze waarschijnlijk allemaal aangemeld met uw Apple ID. Je hebt waarschijnlijk ook gemerkt dat wanneer je een FaceTime-oproep krijgt, je computer overgaat of wanneer je een iMessage krijgt, je iPad piept. Voor de meesten van ons is dit een kleine ergernis die het oplossen waard is. Voor anderen is het een potentiële privacynachtmerrie.

Een goed voorbeeld is het lugubere verhaal van de voormalige voormalige gouverneur van Alabama, Robert Bentley, wiens goofy liefdespoëzie iMessage met zijn voormalige politieke adviseur en minnares per ongeluk synchroniseerde met zijn door de staat uitgegeven iPad die hij toevallig ook met zijn vrouw deelde. Whoops.

De kans is groot dat de meesten van ons toegang willen houden tot iMessages op alleen onze telefoons en misschien een laptop, en we hebben het niet nodig op een Apple-apparaat dat we bezitten. U kunt als volgt controleren waar u bent aangemeld en voorkomen dat zoiets u overkomt.

Bekijk alle apparaten waarbij u bent aangemeld

Laten we eerst uw Apple ID een kleine audit geven om elk apparaat te zien waarop u bent ingelogd.

  1. Ga naar je Apple ID-pagina en log in.
  2. Blader omlaag naar het gedeelte Apparaten en bekijk waar u bent aangemeld.
  3. Als hier een raar of oud apparaat is, klik erop en selecteer Verwijderen om uit te loggen.

Nu moet u precies weten welke apparaten u bezit en nog steeds aan uw Apple-account zijn gekoppeld.

Schakel iMessage uit op Extra apparaten

U wilt waarschijnlijk niet helemaal op elk apparaat van uw Apple ID uitloggen. Goed nieuws, je kunt alleen berichten uitschakelen (en FaceTime, terwijl je toch bezig bent).

Hoe u dit doet, is afhankelijk van welk apparaat u gebruikt:

Op iPhone, iPad of iPod Touch

Als u niet wilt dat iMessages op een iPad of op een oude iPhone wordt weergegeven, kunt u dit eenvoudig uitschakelen:

  1. Open Instellingen> Berichten.
  2. Zet de iMessage-schakelaar op uit.
  3. U kunt ook het doorsturen van sms-berichten uitschakelen, waarmee u regelmatig niet-iMessage-sms-berichten van uw telefoon naar berichten op uw Mac of iPad verzendt. Tik op de optie Tekstberichten doorsturen en schakel vervolgens alle apparaten uit waar u niet naar wilt sms'en.

Op een Mac

Als je niet wilt dat iMessages op je Mac verschijnt, moet je gewoon uitloggen:

  1. Berichten openen.
  2. Klik op Berichten> Voorkeuren en selecteer vervolgens het tabblad Accounts.
  3. Selecteer uw iMessage-account en klik vervolgens op de knop Afmelden.
  4. Als u zich wilt afmelden bij FaceTime, opent u FaceTime, gaat u naar FaceTime> Voorkeuren en klikt u op Afmelden.

Nu worden uw berichten niet gesynchroniseerd overal waar u dat niet wilt.

Deel uw aankopen zonder uw privégegevens te delen

Er is een kans dat één reden waarom u op meerdere apparaten bij uw Apple ID bent aangemeld, is omdat uw gezin niet meerdere keren dezelfde apps, muziek of films wil kopen. Welnu, in dat geval doe je dingen verkeerd. Deel uw account niet met uw familie; Family Sharing instellen zodat u beide afzonderlijke accounts kunt hebben.

Met Family Sharing kunt u elkaars iTunes-, iBooks- en App Store-aankopen delen zonder daadwerkelijk accounts te delen. Dit betekent dat uw telefoongesprekken, iMessage-gesprekken, Safari-browsegeschiedenis, foto's en al het andere dat aan uw Apple ID is gekoppeld, alleen van u zijn. Met Family Sharing is één persoon de gezinsorganisator die alles in elkaar zet. Die organisator voegt andere gebruikers toe aan het account en bevestigt vervolgens alle aankopen die iemand anders in de groep probeert te doen. Theoretisch zou u dit ook kunnen doen met uw persoonlijke account en een werkaccount, waardoor privégegevens privé blijven.

Nogmaals, hier instellen hangt af van welke apparaten u hebt:

Op een iPhone, iPad of iPod Touch

  1. Ga naar Instellingen en tik op uw Apple ID.
  2. Tik op Gezinsdeling instellen en vervolgens op Aan de slag.
  3. Tik op Doorgaan om akkoord te gaan als de gezinsorganisator en volg de rest van de instructies om extra leden aan uw familiegroep toe te voegen.

Vanaf hier kunt u nieuwe familieleden beheren, verwijderen of toevoegen door naar Instellingen> iCloud> Familie te gaan.

Op een Mac

  1. Open Systeemvoorkeuren.
  2. Klik op iCloud.
  3. Klik op de knop Familie instellen en volg de rest van de instructies om extra leden aan uw familiegroep toe te voegen.

U kunt nu gezinsleden beheren, verwijderen of toevoegen door naar Systeemvoorkeuren> iCloud> Familie beheren te gaan.

Twee-factor-authenticatie inschakelen

Ten slotte is het laatste wat u wilt doen, tweefactorauthenticatie inschakelen als u dat nog niet hebt gedaan. Dit beveiligt niet alleen uw Apple ID en elk daarop aangesloten apparaat, het voorkomt ook dat u in de toekomst iets per ongeluk doet, omdat het een paar extra stappen vereist om u aan te melden. Met tweefactorauthenticatie, wanneer u zich aanmeldt bij een apparaat voor de eerste keer moet u het autoriseren met een verificatiecode die naar een ander, vertrouwd apparaat is verzonden.

Als u bijvoorbeeld een nieuwe MacBook aanschaft, kunt u zich niet aanmelden bij uw Apple ID op die MacBook totdat Apple een code naar uw iPhone verzendt. Nogmaals, de configuratie is afhankelijk van het apparaat dat u gebruikt. Dit klinkt misschien omslachtig, maar de implementatie van Apple is minder vervelend dan andere opties, en de beveiliging is het zeker waard.

Op een iPhone, iPad of iPod Touch

  1. Open Instellingen en tik op uw Apple ID.
  2. Tik op Wachtwoord en beveiliging.
  3. Tik op Two-Factor Authentication inschakelen en volg de aanwijzingen op het scherm om het installatieproces te voltooien.

Op een Mac

  1. Ga naar Systeemvoorkeuren> iCloud> Accountdetails.

  2. Klik op het tabblad Beveiliging.
  3. Klik op Two-Factor Authentication inschakelen en volg de aanwijzingen op het scherm om het installatieproces te voltooien.

Nu is uw Apple ID niet alleen veilig, het is ook veel minder waarschijnlijk dat u per ongeluk op een apparaat inlogt zonder dat u de gevolgen hiervan beseft.

Verder is er nog een laatste ding: koppel uw persoonlijke accounts niet aan uw door het bedrijf uitgegeven apparaten, als u voor de staat werkt. Het is niet alleen een slechte vorm, het is ook een privacynachtmerrie. Naast het feit dat u er mogelijk als een dummy uitziet wanneer iemand op uw IT-afdeling erachter komt, verlenen de meeste door het bedrijf uitgegeven apparaten toegang tot alles wat u op dat apparaat doet aan uw bedrijf. Dat wil zeggen, als je een idioot, racistisch, schandalig of welk ander stom bericht dan ook naar een vriend op dat apparaat stuurt, kan je bedrijf het gewoon tegenkomen.